Dom perignon bottle 2

Dom Perignon Champagne

Dom Perignon is een luxe vintage champagne geproduceerd door het champagnehuis Moët & Chandon. Het is vernoemd naar Dom Perignon, een beroemde monnik die wordt beschouwd als de vader van de champagne.

Dom Perignon Champagne

Dom Perignon wordt alleen gemaakt van de allerbeste druiven van een enkel oogstjaar. De blend bestaat voornamelijk uit Chardonnay en Pinot Noir. De champagne heeft een licht gouden kleur en een fijne, aanhoudende mousse. Het heeft een complex en verfijnd aroma van rijp fruit, geroosterde noten, brioche en kruiden, met subtiele tonen van bloemen en mineralen.

In de mond heeft de champagne een intense en volle smaak, met een perfecte balans tussen fruitige frisheid en diepgang. Het heeft een lange en elegante afdronk met tonen van geroosterde noten, brioche en mineralen.

Dom Perignon is een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden en past goed bij een breed scala aan gerechten, waaronder vis, gevogelte en lichte desserts. Het is ook een geweldige champagne om te bewaren, omdat het met de tijd alleen maar complexer en rijker wordt.

Merken 01