Moet and Chandon (bottle)

Moet & Chandon Brut

Moët & Chandon Brut is één van de bekendste en meest populaire champagnes ter wereld. Het is geproduceerd door het prestigieuze champagnehuis Moët & Chandon, gevestigd in de Champagne regio van Frankrijk.

Moet & Chandon Brut

Deze champagne is een blend van drie druivensoorten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, afkomstig uit verschillende wijngaarden in de regio. Het heeft een bleekgele kleur en een fijne, aanhoudende mousse.

De champagne heeft een verfrissend aroma van citrusvruchten, appel en peer, met subtiele tonen van bloemen en brioche. In de mond heeft de champagne een levendige zuurgraad en een frisse, fruitige smaak, met een vleugje geroosterd brood en honing. Het heeft een aangename afdronk van citrus en mineralen.

Moët & Chandon Brut Imperial is een veelzijdige champagne die bij veel gelegenheden kan worden gedronken, als aperitief of als begeleiding bij lichte gerechten zoals zeevruchten, gevogelte en salades. Het is een uitstekende keuze voor feestelijke gelegenheden en wordt vaak gepresenteerd in een kenmerkende groene fles.

Merken 01