Veuve Clicquot bottle 01

Veuve Clicquot Brut

Veuve Clicquot Brut is een premium champagne die wordt geproduceerd door het prestigieuze champagnehuis Veuve Clicquot. Het is een van de meest populaire champagnes ter wereld en staat bekend om zijn rijke smaak en elegante stijl.

Veuve Clicquot Brut

Veuve Clicquot Brut wordt gemaakt van een blend van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay druiven, die afkomstig zijn uit de beste wijngaarden in de Champagne regio van Frankrijk. De champagne heeft een lichte gouden kleur en een fijne, aanhoudende mousse.

Het heeft een fruitige aroma van peren, appel en citrusvruchten, met subtiele tonen van geroosterd brood en brioche. In de mond heeft de champagne een levendige zuurgraad en een volle, rijke smaak van rijp fruit en bloemen, met een lange afdronk van citrus en mineralen.

Veuve Clicquot Brut is perfect als aperitief en gaat ook goed samen met lichte visgerechten, zeevruchten, gevogelte en wit vlees. Het is een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden en feesten, en wordt vaak gepresenteerd in een kenmerkende gele fles.

Merken 01