Franse Wijn

Samenvatting Artikel

Franse wijn – Frankrijk kent vele wijnstreken, zoals Bordeaux, Languedoc Rousillon, Provence en nog veel meer. Daarnaast heeft Frankrijk enorm veel goede wijnen. Is champagne de bekendste Franse wijn? Als u het ons vraagt natuurlijk wel!

Het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk is het alom bekende Champagne. Op nog geen 5 uur rijden van Nederland rijdt u al door de prachtige heuvels. Wijnranken staan nergens zo dicht en strak op elkaar als hier. De liniaal kan er langs gelegd worden, kaarsrecht. Alleen wijnen uit deze streek mogen de naam Champagne dragen. Champagne is de best beschermde merknaam ter wereld dus u bent gewaarschuwd.

De afzet van de Franse wijn champagne groeit gestaagd door. In 2008 werden er bijna 322 miljoen flessen champagne verkocht. Nederland scoort een 9e plaats als het gaat om de consumptie van deze prachtige Franse wijn. Het probleem dat onderhand is ontstaan, is dat de vraag groter is dan het aanbod. Dat betekent dat de wijnboeren meer geld kunnen vragen voor de druiven en de prijs van champagne verder stijgt. Bovendien zal deze blijven stijgen. Om dit alles in bedwang te houden wordt de streek voor het eerst in de geschiedenis uitgebreid!

Mocht u liefhebber zijn van Franse wijn dan moet u zeker ons assortiment met topmerken champagne bekijken. Lees meer over de mousserende wijn champagne of bezoek Wijn Exclusive voor meer Franse wijnen.

Champagne is de enige echte mousserende Franse wijn!