De top 10 Bubbels

Samenvatting Artikel

Weet je niet wat voor soort champagne je moet bestellen? Dan ben je hier op het goede adres. In het onderstaande overzicht vind je de top 10 meest gedronken bubbels ter wereld. Zo weet je zeker dat de keuze die je maakt altijd goed is en in de smaak valt.

1. Moët & Chandon

Één van de meest bekende en iconische champagnehuizen ter wereld is Moët & Chandon. Het werd opgericht in 1743 in Épernay, in de Champagnestreek van Frankrijk, en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste producenten van champagne ter wereld. Moët & Chandon biedt een breed scala aan champagnes, van de populaire Moët Impérial Brut, de iconische Dom Perignon tot de Moët Grand Vintage.

2. Veuve Clicquot

Veuve Clicquot is een van de meest prestigieuze en bekende champagnehuizen ter wereld. Het werd opgericht in 1772 in Reims, de Champagnestreek van Frankrijk, en staat bekend om zijn iconische gele etiket en hoge kwaliteit champagnes. Hun bekende champagnes variëren van de Brut Yellow Label, die bekend staat om zijn fruitige en kruidige aroma’s, tot de vintage La Grande Dame en de Veuve Clicquot Brut.

3. Dom Perignon

Deze champagne wordt geproduceerd door het bekende champagnehuis Moët & Chandon en is vernoemd naar de monnik Dom Perignon. Hij wordt beschouwd als de uitvinder van de methode voor het maken van mousserende wijn. Dom Perignon wordt alleen geproduceerd in de beste jaren en is volgens vele één van de meest prestigieuze champagnes ter wereld. Dom Perignon biedt verschillende soorten champagne aan, waaronder de vintage champagnes en de Dom Perignon P2 en P3 champagnes.

4. Krug

Krug is één van de meest gerenommeerde en prestigieuze champagnehuizen ter wereld. Het werd opgericht in 1843 door Joseph Krug in Reims, in de Champagnestreek van Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn hoogwaardige en complexe champagnes, die worden geproduceerd met behulp van traditionele methoden en een mix van verschillende jaargangen. Krug is vooral bekend om zijn “Grande Cuvée“, een mix van minstens 120 verschillende wijnen, waarvan sommige al 10 jaar of ouder zijn.

5. Ruinart

Dit is een champagnehuis dat in 1729 werd opgericht in Reims, in de Champagnestreek van Frankrijk. Het is daarmee het oudste champagnehuis dat nog steeds in bedrijf is. Het huis staat bekend om zijn elegante en verfijnde champagnes, die vooral populair zijn onder liefhebbers van droge champagnes. Ruinart produceert verschillende champagnes, waaronder de “R” de Ruinart, de Blanc de Blancs, de Rosé en de Dom Ruinart.

6. Bollinger

Bollinger is een champagnehuis dat in 1829 werd opgericht in de stad Aÿ in de Champagnestreek van Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn rijke en krachtige champagnes, die vooral populair zijn onder liefhebbers van volle champagnes. Bollinger produceert verschillende champagnes, waaronder de “Special Cuvée”, de “Grande Année” en de “R.D.”.

7. Laurent-Perrier

Laurent-Perrier is een bekend champagnehuis dat in 1812 werd opgericht in Tours-sur-Marne, in de Champagnestreek van Frankrijk. Het staat bekend om zijn hoogwaardige champagnes en is een van de weinige grote huizen die nog steeds in familiebezit is. Laurent-Perrier biedt een breed scala aan champagnes, waaronder de beroemde Cuvée Rosé, Brut en de Ultra Brut.

8. Piper-Heidsieck

Dit champagnehuis werd in 1785 opgericht, in de Champagnestreek van Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn elegante en toegankelijke champagnes, die vooral populair zijn onder liefhebbers van fruitige en frisse champagnes. Bekende champagnes van Piper-Heidsieck zijn de “Cuvée Brut”, de “Cuvée Sublime”, de “Rosé Sauvage” en de “Vintage Brut”.

9. Taittinger

Taittinger is een gerenommeerd champagnehuis dat in 1734 werd opgericht in Reims, Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn elegante en verfijnde champagnes, die vooral populair zijn onder liefhebbers van lichtere en frissere champagnes. Taittinger produceert verschillende champagnes, waaronder de “Brut La Française”, de “Prestige Rosé”, de “Comtes de Champagne Blanc de Blancs” en de “Comtes de Champagne Rosé”.

10. Pol Roger

Dit is een champagnehuis dat in 1849 werd opgericht in de Champagnestreek van Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn klassieke en verfijnde champagnes, die vooral populair zijn onder liefhebbers van traditionele en elegante champagnes. Pol Roger produceert verschillende champagnes, waaronder de “Brut Réserve”, de “Pure Brut Nature”, de “Rich Demi-Sec” en de “Vintage Blanc de Blancs”.

Champagne is een van de meest iconische dranken ter wereld en wordt vaak geassocieerd met feestelijke gelegenheden en luxe. Er zijn vele champagnemerken en -soorten op de markt, en sommige zijn populairder dan andere. Hierboven was de top 10 meest gedronken champagnes ter wereld op een rijtje gezet. Meer weten over de verschillende champagne merken? Je vindt het hier.